Εκδήλωση Προσκόπων Ιεράπετρας 24-02-2024

στις

Εορτασμός Ημέρας Σκέψης και η Κοπή Πίτας του Συστήματος

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 σε μια όμορφη εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας και παράλληλα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Προσκόπου «Ημέρα Σκέψης» όπου οι πρόσκοποι όλου του κόσμου κάθε χρόνο την 22α Φεβρουαρίου γιορτάζουν τη μνήμη των γενεθλίων του ιδρυτή του Προσκοπισμού και είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια φιλία, ειρήνη και συναδέλφωση των λαών της γης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο της Ελληνικής Σημαίας στην αίθουσα και την προσευχή. Στη συνέχεια έκοψε τη βασιλόπιτα ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας κ. Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αφού εξήρε το έργο των ενηλίκων στελεχών του συστήματος, απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε όλους όσους επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο που πραγματοποιούν οι Πρόσκοποι της Ιεράπετρας στην πόλη. Τέλος, ευχαρίστησε τους χορηγούς και συνεργάτες του Συστήματος, για το έτος που πέρασε και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά.

Σύντομο χαιρετισμό, απηύθυνε και η ταμίας της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (ΕΚΣ) του συστήματος, κα. Καλλιόπη Ταξειδαράκη, η οποία προέτρεψε να αναλογιστούμε την προτροπή του ιδρυτή λόρδου Baden Powell, «αφήστε τον κόσμο λίγο καλύτερο απ’ ότι τον βρήκατε».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Δήμου Ιεράπετρας και γονείς και φίλοι των Προσκόπων Ιεράπετρας.

Στη συνέχεια, στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι της εκδήλωσης, τα Προσκοπικά τμήματα παρουσίασαν τη ζωή και το έργο του ιδρυτή του Προσκοπισμού, Λόρδου Baden Powel, πλαισιωμένα από τραγούδια και επίδειξη Προσκοπικής τεχνικής, ενώ στο τέλος αυτής, όπως είθισται, όλοι οι Πρόσκοποι ανανέωσαν την Προσκοπικής τους υπόσχεση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μικρό κέρασμα, που επιμελήθηκε η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ & ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 2023:

Δήμος Ιεράπετρας
Δήμος Αγ. Νικολάου
Σαμαρείτες Ε.Ε.Σ Ιεράπετρας
Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
Ioannis Lamprakis FritzyArt
Γραφείο Μεταφορών Λουτσέτης
Silas Loutsetis
Γιαννης Σταυρακακης

τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθειά τους!!!

Η ανανέωση της Προσκοπικής Υπόσχεσης στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Σκέψης 2024