Το OPEN DAY των Προσκόπων της Ανατολικής Κρήτης: Φιλίες, Γνώσεις, Δράση, Διασκέδαση!

στις

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου 2023, η Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Κρήτης ανέλαβε τον συντονισμό των Προσκόπων της Περιφέρειάς μας, καθώς φιλοξένησε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που συνέδεσε το Open Day και το Jota-Joti. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις δύο εκδηλώσεις:

Open Day: Το Open Day είναι μια ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται σε πολλές περιοχές της χώρας μας και σκοπό έχει να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τους Προσκόπους, να εξοικειωθεί με την δράση τους και να συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι μια ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει περισσότερα για την Προσκοπική Κίνηση.

Jota-Joti: Το Jota-Joti είναι μια διεθνής Προσκοπική εκδήλωση που συγκεντρώνει Προσκόπους από όλο τον κόσμο μέσω ραδιοκυμάτων και του Διαδικτύου. Ο στόχος είναι να ενισχύσει την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των νέων παγκοσμίως. Στην εκδήλωση αυτή, οι Πρόσκοποι ανταλλάσσουν μηνύματα, παίζουν παιχνίδια και μαθαίνουν για τις διάφορες κουλτούρες ανά τον κόσμο.

Στον πανέμορφο Άγιο Νικόλαο, οι Πρόσκοποι συγκεντρώθηκαν στη λίμνη της πόλης το Σάββατο (21/10) απόγευμα. Τα παιδιά ηλικίας 7-11 ετών, γνώρισαν τις ξεχωριστές δραστηριότητες που προσφέρουν τα Λυκόπουλα. Μέσα σε αυτό το φυσικό περιβάλλον, οι νεότεροι Πρόσκοποι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη χαρά της φύσης και του παιχνιδιού, μαθαίνοντας παράλληλα σημαντικές αξίες.

Στο κέντρο του Ηρακλείου, η πλατεία Αγίας Αικατερίνης φιλοξένησε άλλη μια παρέα Προσκόπων, αυτή τη φορά παιδιά και νέους ηλικίας 11-18 ετών. Οι Πρόσκοποι και Ανιχνευτές παρουσίασαν δραστηριότητες που τους δίδαξαν σημαντικές δεξιότητες και αξίες, πάντα με έμφαση στη διασκέδαση και την ομαδικότητα.

Την Κυριακή (22/10), το πάρκο Σοφίας στη Νέα Αλικαρνασσό έδωσε τη σκυτάλη στα Λυκόπουλα, ενώ η Ιεράπετρα φιλοξένησε εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι Πρόσκοποι κάθε ηλικίας από την πόλη του Ιεράπετρας συνεισέφεραν στο πνεύμα της εκδήλωσης με δραστηριότητες που αντικατοπτρίζουν τη δράση τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εκδήλωση διεξήχθη συντονισμένα σε όλη την Κρήτη, αποδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας των Προσκόπων σε όλο το νησί. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Κρήτης, η εκδήλωση υπήρξε μια καλή ευκαιρία να αναδειχθεί το πνεύμα της συνεργασίας και η προσπάθεια των Προσκόπων να προάγουν τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης και της διασκέδασης.

Η εκδήλωση Open Day αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα του πώς οι Πρόσκοποι δρουν ως κοινότητα, προσφέροντας την ευκαιρία στα παιδιά και τους νέους να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες και αξίες μέσα από την ενθάρρυνση της αυτο-έκφρασης και της αλληλεγγύης.

Η φετινή εκδήλωση ήταν μια ακόμη πετυχημένη δράση για τους Προσκόπους, προσφέροντας στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, να δράσουν και να διασκεδάσουν, αποτυπώνοντας τις αξίες της Προσκοπικής Κίνησης.

Σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα για τη δράση των Προσκόπων και να συμμετάσχετε σε μια παρέα που προωθεί την ανάπτυξη, την προσφορά και την διασκέδαση. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης