Ναυτοπρόσκοποι Αγίου Νικολάου: Επιτυχής Ολοκλήρωση του Erasmus+ «Live Mobile, Eat Healthy, Catch Quality»

στις

«Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής: Νέες συνήθειες για σωματική, ψυχική και ψηφιακή ευεξία»

Με μεγάλη χαρά, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου συμμετείχε ενεργά στην τελική εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+ «Live Mobile, Eat Healthy, Catch Quality«, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 με δημιουργό το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Κρήτης και μέλη τα σχολεία: Istituto Comprensivo “Via del Calice” – Ρώμη, Ιταλία και Emine Turkan Ikiz Ilkokulu στα Άδανα της Τουρκίας. Ομιλητές, οι συνεργάτες του προγράμματος: Ζαχαροπούλου Στεφανία, διαιτολόγος – διατροφολόγος, Τσιρίκα Κάλλια, ψυχολόγος, Μπολανάκη Γεωργία, Αρχηγός 1ου Συστήματος των Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου, Ποργιαζίδου Ηρώ, δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου και Μαυρομάτη Καλλιόπη, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής: Νέες συνήθειες για σωματική, ψυχική και ψηφιακή ευεξία«, έφερε κοντά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και επίσημους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις του προγράμματος και τα οφέλη του για την υγεία και την ευημερία των παιδιών.

Σημαντική η συμβολή των Ναυτοπροσκόπων

Ιδιαίτερη σημασία έλαβε η ενεργή συμμετοχή του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου, ως βασικός συνεργάτης του προγράμματος, το οποίο οργάνωσε βιωματικά παιχνίδια με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα υγιεινής διατροφής, αύξησης της σωματικής δραστηριότητας και ενίσχυσης της ψηφιακής ευεξίας.

Μία εμπειρία που άλλαξε ζωές

«Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Erasmus+ ήταν μια μοναδική εμπειρία που μας επηρέασε βαθιά», δήλωσε η Γεωργία Μπολανάκη, Αρχηγός του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου. «Μάθαμε πολλά για την υγιεινή διατροφή, την άσκηση και την ψηφιακή ευεξία, και παράλληλα μοιραστήκαμε τις αξίες του Προσκοπισμού με παιδιά από άλλες χώρες. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος.»

Μία συνεργασία με ορατά οφέλη

Η επιτυχία του προγράμματος Erasmus+ «Live Mobile, Eat Healthy, Catch Quality» οφείλεται στην άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, με συντονιστή το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας των παιδιών, υιοθετώντας σύγχρονες και βιώσιμες πρακτικές.

Πέρα από την εκδήλωση

Η συμμετοχή του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου στο πρόγραμμα Erasmus+ «Live Mobile, Eat Healthy, Catch Quality» αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους. Το πρόγραμμα απέδειξε για άλλη μια φορά την παιδαγωγική αξία του Προσκοπισμού και την προσφορά του στην τοπική κοινότητα.

Σχετικά με το Erasmus+:

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και της κινητικότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού. Το Erasmus+ προσφέρει χρηματοδότηση για διάφορες δράσεις, όπως ανταλλαγές φοιτητών και εκπαιδευτικών, συνεργασίες μεταξύ σχολείων και πανεπιστημίων, έργα νεολαίας και αθλητικές εκδηλώσεις. (Πηγή: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/el/about-erasmus/what-is-erasmus)

Πληροφορίες για το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κρήτης εδώ και πολλά χρόνια. Το Σύστημα προσφέρει στους νέους πολλές ευκαιρίες για μάθηση, εξέλιξη και προσφορά στην κοινωνία.

Σημείωση:

Χρήσιμοι σύνδεσμοι σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

Τι έγραψε ο τύπος για τη δράση μας:

Το Πρόγραμμά στα κοινωνικά δίκτυα:
https://www.facebook.com/groups/593188992551398

https://www.instagram.com/eatlivemobile123?igsh=OHlxNjE1MXBha3U0

Η ανάρτηση στο blog του Προγράμματος:
https://livemobileathealthycatchquality.blogspot.com/2024/04/dissemination-of-our-project-final.html

Παραγόμενα του Προγράμματος:
A. Τρίπτυχο για γονείς:
https://www.canva.com/design/DAFWuYRXkn0/LM0QVT5Psi_AZUYElR0Vgw/view?utm_content=DAFWuYRXkn0&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

B. Τρίπτυχο για δασκάλους και μαθητές:
https://www.canva.com/design/DAFfh9mLu8Q/TMs7ONo8bNC1_N3PXAS1iw/view?utm_content=DAFfh9mLu8Q&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Ραδιοφωνική εκπομπή του προγράμματος:
Αρχείο εκπομπής: https://europeanschoolradio.eu/el/podcast/9046