Δράση Προσφοράς

στις

Οι Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης πραγματοποιούν δράση συλλογής βιβλίων με σκοπό την διάθεση τους σε δύο δομές κοινής ωφέλειας, μία στον Νομό Λασιθίου και μία στον νομό Ηρακλείου.


Το υλικό που συλλέγουμε

Η δράση έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά τη συλλογή λογοτεχνικών βιβλίων για ηλικίες παιδιών από 5 – 11 ετών, εφήβων 12 – 17 ετών και ενήλικους από 18 και άνω.

Τα βιβλία θα πρέπει να είναι είτε μεταχειρισμένα από τις βιβλιοθήκες μας σε άριστη κατάσταση, είτε αγορασμένα καινούργια, είτε καινούργια από προσφορές εφημερίδων και περιοδικών.


Οι αποδέκτες της δωρεάς

Οι δομές που αποδέχτηκαν την δωρεά και θα «υποδεχτούν» τα βιβλία είναι:

  • για τον νομό Ηρακλείου, στην Κλινική Παίδων στο ΠΑ.Γ.ΝΗ.
  • για τον νομό Λασιθίου, στο Κέντρο Προστασίας Παιδιών, Παράρτημα Λασιθίου στη Νεάπολη (πρώην «Παιδόπολη»).


Σημεία Συγκέντρωσης Βιβλίων

  • Στο 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου, στην οδό Νεάρχου (παραλιακή, δίπλα στο ΕΚΑΒ – πίσω από τον θεατρικό Σταθμό). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949293650 (κ. Μαρία Ντεβέ, Προέδρος της Ε.Κ.Σ.)
  • Στα κατά τόπους Προσκοπικά Συστήματα

Προθεσμία

Η συλλογή των βιβλίων θα διαρκέσει έως τις 13 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Κυριακή.


Περισσότερες πληροφορίες

Για πληροφορίες σχετικά με την δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Ελευθερία Νιονάκη στο τηλέφωνο 6944822045, ή στο e-mail: eldandolo@gmail.com


Το Βιβλίο μου… Βιβλίο σου!

Είναι κατανοητό και ανθρώπινο ότι η δράση αυτή ξεκίνησε και προωθείται μέσα σε πολύ δύσκολες για την ανθρωπότητα συγκυρίες, ωστόσο, το μικρό μπορεί τελικά να προσφέρει κάτι πολύ μεγάλο και εμείς οι «μια φορά Πρόσκοποι, πάντα Πρόσκοποι» είμαστε εδώ ακριβώς για να υπενθυμίζουμε με πράξεις ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και το βιβλίο μου, όταν γίνεται βιβλίο σου, μπορεί να σε συντροφεύσει, να σε ταξιδέψει και να δώσει φως στο μουντό, ακόμη και όταν όλα τα υπόλοιπα τύχει και στραβώσουν.

Για τον λόγο αυτό, χαρίζουμε βιβλία που αγαπήσαμε, που μας ταξίδεψαν, που φροντίσαμε να είναι σε καλή κατάσταση και που δεν θέλουμε να ξεφορτωθούμε, αντιθέτως θέλουμε να μοιραστούμε!!!