Διαδικασία Ανάδειξης Περιφερειακού Εφόρου Ανατολικής Κρήτης

στις

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η Διαδικασία Ανάδειξης για τα καθήκοντα του Περιφερειακού Εφόρου Ανατολικής Κρήτης. Σε αυτήν παρευρέθηκε πλήθος Βαθμοφόρων και Ενηλίκων Μελών της Π.Ε. Ανατολικής Κρήτης, τόσο δια ζώσης όσο και μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Έφορος, κος Σταύρος Δημητρόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Έφορος, κος Βεργίτσης Κωνσταντίνος, ο Βοηθός Γενικός Έφορος, κος Γαρεφαλάκης Μιχάλης, ο οποίος ήταν και ο Υπεύθυνος της διαδικασίας, ο Έφορος Διοίκησης Γ.Ε./Σ.Ε.Π. κος Πιστοφίδης Ματθαίος και ο Περιφερειακός Έφορος Δυτικής Κρήτης, κος Δεληγιαννάκης Γιάννης.

Ο κος Κουναλάκης Γεώργιος αναδείχθηκε ως Περιφερειακός Έφορος Ανατολικής Κρήτης και σε αυτόν τον ρόλο του, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και να οδηγήσει τους Προσκόπους Ανατολικής Κρήτης σε νέα συναρπαστικά μονοπάτια.

Το 3ετές Πλάνο Ανάπτυξης και το Ετήσιο Πλάνο Ενεργειών

Λίγο πριν την ανάδειξη του νέου Περιφερειακού Εφόρου, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν το 3ετές Πλάνο Ανάπτυξης 2023-2026 και το Ετήσιο Πλάνο Ενεργειών 2023. Τα σχέδια αυτά επικεντρώνονται στην προώθηση των αξιών της Προσκοπικής Κίνησης και τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη των Προσκόπων σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Η σημασία της Διαδικασίας Ανάδειξης Περιφερειακού Εφόρου

Η σημασία της Διαδικασίας Ανάδειξης Περιφερειακού Εφόρου είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού μέσω αυτής προκύπτει ο Περιφερειακός ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διοίκηση και τον συντονισμό της δραστηριότητας της Προσκοπικής Κίνησης στα γεωγραφικά όρια της Εφορείας του. Επίσης, θα πρέπει να είναι άριστα ενημερωμένος για όλα τα θέματα που αφορούν τους Προσκόπους στην περιοχή του και να παρέχει τη στήριξη και την καθοδήγηση που χρειάζονται τα Προσκοπικά Συστήματα της δικαιοδοσίας του.

Ποιος είναι ο νέος Περιφερειακός Έφορος

Ο κος Κουναλάκης Γεώργιος, που αναδείχθηκε νέος Περιφερειακός Έφορος Ανατολικής Κρήτης, έχει αποδείξει την αφοσίωσή του στην προαγωγή των αξιών των Προσκόπων και στην υποστήριξη της Π.Ε. Ανατολικής Κρήτης. Έχει μεγάλη εμπειρία σε Προσκοπικά θέματα, καθώς είναι μέλος της Κίνησης από παιδί. Επίσης, έχει διατελέσει Βαθμοφόρος σε με διάφορες θέσεις και καθήκοντα στην Προσκοπική του ζωή ενώ τα τελευταία έξι χρόνια ήταν Αρχηγός στο 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ηρακλείου. Έχει συμμετάσχει σε πολλές Σχολές Προσκοπικής Εκπαίδευσης, ενώ είναι κάτοχος Διακριτικού Δάσους, απαραίτητο για την εκπαίδευση άλλων Ενηλίκων Στελεχών της Κίνησης.